Tiyatro eğitmenlik eğitimi

Tiyatro Eğitmenlik Eğitimi Önemi ve Amacı Yorum Yap

Tiyatro eğitmenlik eğitimi; bir sözcüğü, bir kavramı, bir davranışı, bir tümceyi, bir fikri ya da yaşantıyı veya bir olayı, tiyatro tekniklerinden yararlanarak canlandırılmasıdır. Bugüne kadar yapılan araştırmaların sonucunda yaşanılan bir olaydan doğru sonuçları elde etmenin en güzel yöntemini ‘yaparak-yaşayarak öğrenme’ olarak bulmuşlar. Buradan da yola çıkacağımız gibi tiyatro; bir düşünceyi beden diliyle, hareket ederek, devinimle anlatımdır diyebiliriz. Yani biz en güzel ve doğru sonuçları deneyimleyerek elde ederiz.  Tiyatro eğitimi ile birey düşünür, plan yapar, organize eder ve düşüncesini eyleme dönüştürerek uygular.  Bu süreçte de yaşantılar yoluyla yeni davranış ve duyguları öğrenir, deneyim sahibi olur. Böylece birey duygularını kontrol edebilme, değiştirebilme, düşüncelerini ifade edebilme, konuşarak iletişim kurabilme gibi yeteneklerini geliştirir. Aslında sadece bu bilgilerle bile tiyatronun hayatımızda ne kadar önemli bir noktaya sahip olduğunu anlayabilmekteyiz. Aynı zamanda kalıcı davranış değişikliğini gerçekleştirme yönünde önemli bir işleve sahiptir. Ezbere dayalı bir eğitim, çocuğun  zihinsel gelişimini, araştırmasını, paylaşmayı öğrenmesini engeller. Tiyatro eğitmenlik eğitimi ise; çocuğu geliştiren,  ezberci bir yaklaşımdan uzaklaştırarak araştırarak öğrenmeyi hedefleyen bireyler yetiştiren başlı başına bir eğitim alanıdır. Aynı zamanda yaratıcılığı geliştiren etkili bir yöntemdir.

Tiyatro Eğitiminin Amacı

  • Tiyatro eğitimi, saklı enerjiyi serbest bırakır ve insanın kendisini tanımlamasını, duygularını fark etmesini, canının yandığını, haz duyabildiğini öğrenmesini sağlar.
  • Tiyatro eğitiminde dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerileri geliştirmeyi amaçlar
  • Tiyatro eğitimi estetik duygusunun ve bilincinin gelişmesini amaçlar.
  • Bireyde eleştirel düşünme yeteneğinin gelişmesini amaçlar.
  • Ezberci yaklaşımdan uzaklaşarak araştırmacı bir birey haline gelmesini amaçlar.
  • Grup haline yapıldığı için işbirliği yapma, sosyal ilişkiler, iletişim kurma gibi sosyal yönlerinin gelişmesine katkıda bulunur.
  • Duygusal gelişimini olumlu yönde etkiler ve gelişmesine katkıda bulunur. 
  • Tiyatro etkinlikleri içinde kendini ve çevresini, çevresindeki insanları daha iyi tanır. Böylece bireyin empati kurma becerisi gelişir ve çevresindeki diğer bireyleri ve olayları anlaması kolaylaşır.
  • Tiyatro bireyde iyi bir edebiyat deneyimi oluşturur.Ayrıca bireyde sanat eğilimlerini başlatır ve sanatı özellikle de tiyatroyu sevmesine katkıda bulunur.

Sizlerde bizimle iletişime geçerek online tiyatro eğitmenlik eğitimi programına dahil olarak sertifika sahibi olabilirsiniz…

Online Tiyatro Eğitmenlik Eğitimi Sertifika Programı hakkında detaylı bilgi almak için 0530 354 96 66 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz…

Tiyatro Eğitmenlik Eğitimi Sertifikası

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Koçnet Akademi