Ankara Aile ve Çift Terapisi Sertifikası Aile ve çift terapisi çiftlerin birbirleriyle olan ilişkilerini, bu ilişki tarzının davranışlara ve ilişkinin kendisine nasıl yansıdığını anlamaya çalışan, aile sistemini bireyler arası ilişkiden ziyade bir bütün olarak gören psikoterapi türüdür.
Aile ve İlişki Terapi eğitimi ile duygu, düşünce, davranış ve ilişkiye yansıyan kısımlar anlaşıldıkça eşlerin iletişim becerileri güçlenmektedir. Çiftler, ilişki içindeki stresi daha iyi yönetebilmekte ve çatışma durumunda daha etkili baş etme yolları geliştirebilmektedir.
Aile ve Çift Terapisti psikoterapiden farklı olarak, aile/ilişki dinamiklerine ve bu dinamiklerin psikolojik iyilik hali üzerindeki etkilerine odaklanır. Eşler arasında karşılıklı güven, şeffaflık ilişkisi sağlar ve eşlere eşit mesafede yaklaşır. Koşulsuz olumlu kabul ile eşlerin kendilerini güvenli bir ortamda, yargılanmış hissetmeden açması sağlanır.
Ankara Aile ve Çift Terapisi eğitimi ile kursiyerler hızlı ve çözüm odaklı müdahalelerde bulunma becerisine sahip olacaklardır. Danışanlarının iletişim sorunları, aile içi çatışma, çocuk ve ebeveynler arası anlaşmazlıklar, kaygı ve depresyon gibi ailenin işlevselliğini bozan pek çok konuyu ele alabilecektir. Eşlerin ve aileyi oluşturan bireylerin bu gibi durumlarda çatışma çözümüyle ilgili becerilerini güçlendirmesini sağlar.
Aile ve evlilik terapisti bireylerle değil bireylerin davranışlarının aile sistemini nasıl etkilediği incelenir. Dolayısıyla bir aile üyesini tanılamaktan çok o aile üyesinin diğer bireylerle olan ilişki tarzının aile üzerindeki yansıması ele alınır.
Ankara Aile ve Çift Terapisi programına katılan bireyler kendi kök ailelerinden getirdiği inanç, değer, mesafe, sınırlar doğrultusunda esneme ve uyum sağlama becerilerini geliştirirler. Geçiş süreci farklı çatışmaları da beraberinde getirebilir. Aile ve evlilik terapisi, bu gibi çatışma durumlarında, bireylerin kendi ilişki örüntülerini ve kök aile sistemindeki bu durumun eşler arası ilişkiye nasıl yansıdığını fark etmelerini sağlar.
Ankara Aile ve Çift Terapisi Sertifikası Programının İçeriği
- Aile içinde gözlenen çatışmalar,
- Eşler arasında ya da ebeveyn ile çocuklar arasında görülen iletişim zorlukları,
- Çocuklarda davranım problemleri,
- Stres, madde kötüye kullanımı
- Geniş aile sisteminde gözlenen rahatsızlıklar (kronik hastalıklar gibi),
- Cinsel işlev bozuklukları dahil pek çok başlık ilişki ve evlilik terapisinin konusunu oluşturmaktadır.
Yaşam boyu gelişim çerçevesinden bakıldığında evlilikle birlikte insan hayatında süregelen pek çok gelişim evresi söz konusudur.
- Evlilik öncesi hazırlık dönemi,
- Yeni evli çift dönemi,
- Küçük çocuklu aile dönemi,
- Ergen çocuklu aile dönemi,
- Orta yaş dönemi,
- Çocukların evden ayrıldıkları dönem ve evlilikte yaşlılık dönemi.
Her bir evrenin gerektirdiği hazırlık ve sorumluluğun yanı sıra bu evreler arası geçiş aşamasında ortaya çıkan problemleri Ankara Aile ve çift terapisi eğitimi almış uzmanların dokunuşlarıyla ortadan kaldırmak mümkündür. Aile ve evlilik terapisti, tüm bu gelişimler ışığında, çiftler arasında ilişki sırasında veya evlilik sürecinde yaşanan sorunlara kapsamlı bir perspektiften bakarak eşlerin ihtiyacına yönelik çözümler üretmeye çalışırlar.
Ankara Aile ve Çift Terapisi Sertifikası Programına Katılmak için Hemen Ara… 0530 354 96 66 yada aşağıda yer alan linke tıklayıp eğitimi dahil olabilirsiniz.