çocuk terapistliği eğitimi

Çocuk Terapistliği Eğitimi ve Sertifika Programı Nedir? Yorum Yap

Çocuk Terapistliği Sertifikası Nedir ?

 

Çocuk terapistliği eğitimi programı hakkında çocuk terapisti sertifikası nedir sorusu sorulmaktadır. Çocuk terapisi sertifikası çocuk terapistliği eğitim programı aldığınız takdirde bu alandaki bilgi ve deneyimlerinizi belgelendirme biz adına yarayan bir sertifikadır bu sertifikayla beraber kişiler çocuk terapistliği eğitimlerini belgelendirilir ve kanıtlanabilir hale getirmektedir. Peki çocuk terapisi nedir çocuk terapisi davranış ve duygularında psikolojik güçlükler yaşayan çocuklar adına yardımcı olabilmek için uygulanan teknik ve metotları kapsayan bir terapi türüdür. Çocuklar içinde bulunmuş oldukları toplum ve ailelerinin yetiştirme metodlarına bağlı olarak birbirlerinden farklı olarak yetişmektedir. Kimi zamanlar çocuğun neden olduğu davranış ve tutum değişikliklerine gittiğini anlamak oldukça güçtür aileler çocuklarına çok yakın oldukları takdirde onların davranışlarındaki farklılıkları çoğu zaman fark edemezler. Bu çocuklar ve aileler arasında bir stres yaratmakla beraber çocukla ebeveyn arasındaki iletişimi de olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırabilmek ve sağlıklı bireyler yetiştirmek adına ebeveynler çocuk terapistine ihtiyaç duymaktadır.

 

Çocuk Terapistliği Konu Başlıkları Nelerdir ?

 

Çocuk terapistliği eğitim programı adına çocuk terapisti konu başlıkları nelerdir sorusu sorulmaktadır çocuk terapistliği konu başlıkları oldukça fazladır çünkü o çocuk terapistliği bir bütün gibi düşünülebilecek bir terapistliği eğitimi programıdır. Peki çocuk terapistliği konu başlıkları nelerdir şu şekilde sıralayalım: montessori uzmanlık eğitimi – 270 saat, çocuk objektif testler eğitimi – 60 saat, yaratıcı drama eğitimi – 320 saat, fillial oyun terapisi eğitimi – 120 saat, uygulamalı kum terapisi eğitimi – 90 saat, masal terapisi eğitimi – 120 saat, hikaye ve masal anlatıcılığı eğitimi – 100 saat, psiko – pedegojik açıdan resim yorumlama eğitimi – 40 saat, Wisc – R zeka testi eğitimi – 70 saat gibi konu başlıkları çocuk terapisti konu başlıkları arasında yer almaktadır.

 

Eğitime Kimler Katılabilir ?

 

Peki eğitime kimler katılabilir çocuk terapistliği eğitimi almadan önce kişilerin çocuk terapisi eğitimine kimler katılabilir sorusunu sorması gerekmektedir. Bu soruyla beraber kişiler çocuk terapistliği eğitimi alıp alamadıkları hakkında bilgi edinmektedir. Peki kimler çocuk terapisi eğitimine katılabilir: Psikoloji, hemşirelik, sosyal hizmet uzmanları, tıp, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyoloji, çocuk gelişimi alanları, içerisinden en az 4 yıllık lisans programları içerisinde mezun olan veya bu bölüm içerisinde öğrenci olan kişiler çocuk terapistliği eğitimi alabilir ve bu alanda donanım sahibi olmanın yanı sıra sertifika sahibi de olmaktadırlar.

 

Çocuk Terapistliği Eğitimini İncelemek veya Başvurmak İçin Tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Koçnet Akademi