Tiyatro eğitimi günümüzde bir çok alanda kullanılmakta olduğunu düşünürsek öneminin de farkına varmış oluruz aslında. Tiyatro Eğitmenlik Eğitimi alarak bireylerin öz güven kazanmasına, kendi düşüncelerini sağlıklı bir şekilde ifade edebilmesine, hayal güçlerini geliştiren bireylerin yetişmesine katkı sağlayabilirsiniz. Eleştirel tahlil yeteneği kazandırıp, hem kendilerinin hem de diğerlerinin çalışmalardaki katkılarını gözlemlemelerini sağlayabilirsiniz. Tiyatro yolu ile toplumsal değerleri, nesil farklılaşmasını, gelecek ve geçmiş gibi kavramlar hakkında fikir sahibi olmalarını sağlayabilirsiniz.
Sanatın diğer dallarına ilgilerini arttırmalarını, fark ettikleri yetenekleri hayatlarına geçirmelerini, mesleki seçimlerini ve eğitim hayatlarını etkileyebilecek kararları kolayca verebilmelerini sağlayabilirsiniz. En uygun tiyatro eğitmenlik eğitimi ile bireylerimizin ve kendimizin kişisel gelişimimizi de güçlendirebiliriz. Hem gençlerin bireysel konuşma, yaratma, kendini bir başkasının yerine koyma ve kendini ifade etme becerilerini geliştirmesine, hem de onlara tiyatro özelinde sanat ve topluma, medyaya eleştirel bakış açısı kazandırmasını sağlayabilirsiniz.
Tiyatro Eğitmenlik Sertifika Programı İle İstihdam Alanları Nelerdir
- Tiyatro Eğitmenlik Eğitimi Sertifikası ile; Tüm eğitim kademelerinde, Hayat Boyu Öğrenme üzerinden Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında egzersiz açabilirsiniz. Açtığınız egzersiz ile tiyatroya gönül vermiş kişilere eğitmenlik yapabilir, öğrencilerinizi donanımlı birer tiyatrocu olarak yetiştirebilirsiniz
- Eğitim – Öğretimin her kademesinde egzersiz yönetmeliğine göre Tiyatro Egzersiz Kursu açabilirsiniz. Açtığınız bu egzersiz ile tiyatroya gönül vermiş kişilere eğitmenlik yapabilir, öğrencilerinizi donanımlı birer tiyatrocu olarak yetiştirebilirsiniz
- En uygun tiyatro eğitmenlik eğitimi ile okullarınızda Tiyatro Kulübü kurarak danışmanlık hizmeti verebilirsiniz. Öğrencilerinizi tiyatroya karşı bilgilendirebilir, temel eğitim bilgilerini o zamandan aşılayabilirsiniz.
- Halk Eğitim Merkezlerinde 320 saatlik uygulamalı tiyatro modülü kursunu açabilirsiniz. Tiyatroya karşı meraklı olan yada kendini bu alanda geliştirmek isteyen halkımıza destek olabilir, kendilerini geliştirmelerine fırsat sunabilirsiniz.
- Tiyatro Eğitmenlik Eğitimi ile Özel Kurum ve Kuruluşlarda, Etüt Merkezi, Özel Eğitim Kurumları vb. Kurum ve Kuruluşlarda Tiyatro Eğitmeni Olarak Çalışabilir, öğrencilerinizi donanımlı birer tiyatrocu olarak yetiştirebilirsiniz.
- Kreş, Anaokulu, çocuk kulüpleri, Anasınıfı, gündüz bakım evleri vb. çocuklara yönelik eğitim kurumlarında tiyatro eğitmeni olarak görev alabilir, tiyatro ile ilgili temel bilgi ve kavramları çocuklara aşılayarak çocuk gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.
- Kendinizi bu alanda geliştirmek, tiyatro ile kendi kişisel gelişiminize fayda sağlamak istiyorsanız sizlerde eğitime katılabilirsiniz.
Tiyatro Eğitmenlik Sertifikası programına katılmak için 0530 354 96 66 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir ya da yada aşağıdaki eğitim linkimize tıklayarak eğitime dahil olabilirsiniz