UYKU D min | Uyku Danışmanlığı Eğitimi ve Sertifikası Veren Üniversiteler - Koçnet Akademi

Uyku Danışmanlığı Eğitimi Yorum Yap

Uyku Danışmanlığı Eğitimi 

Uyku Danışmanlığı Eğitimi Nedir?

Bebeklere ve küçük çocuklara sarsılmadan, sarılmadan, emzirmeden vb. tek başına uyumayı öğretmektir. Bir başka deyişle, mevcut kötü uyku alışkanlıklarını sağlıklı uyku alışkanlıklarıyla değiştirmek demektir. Uyku Eğitimi kavramı aslında tüm süreci ifade etmeye yetmez çünkü uyku formülü birçok önemli bileşeni olan bir sistemdir.

Uyku Eğitimi ve Ağlama

Ağlamak, çocuğunuzun hayatındaki herhangi bir değişiklikle ilgili duygularını ifade etmesinin sağlıklı ve normal bir yoludur. Özellikle de dâhil olduğu bir şey varsa. Örneğin, çocuğunuzun uyku alışkanlıklarını değiştirmeye çalışıyorsanız, örneğin çocuğunuz düz bir zeminde titremeden uyuduğunda, örneğin çocuğunuz henüz konuşamıyorken size ağladığını söyleyecektir. Bu durum gürültülü bir süreçtir. Burada çocuğunuzun başının belada olduğunu anladığınızı anlatarak sevgi ve güvenle uyumasına yardımcı olmanız önemlidir.

Çocuğun anlaşıldığını hissetmesi çok önemlidir. Örneğin;  “senin için zor olduğunu biliyorum canım. Ben senin yanındayım, seni seviyoruz, güvendesin “- veya” Aç olmadığını biliyorum. Şimdi süt yok ama ben buradayım. ” Bir çocuğu dinlemek onun sevildiğini, güvende olduğunu ve hissettiklerini gerçekten kabul ettiğimizi gösterecektir. Çocuklar sağlıklı büyümek için ihtiyaç duydukları uyku alışkanlıklarını kazanırken ve Çocuklar sağlıklı büyüme ve gelişme için ihtiyaç duydukları uyku alışkanlıklarını, iyi olduklarını edineceklerdir. Sevginizi, ilginizi ve desteğinizi hissettiğinizde, sık sık, çaresizce, korku içinde ve tek başına uzun süre ağlamak farklıdır.

Çocuğunuzun sağlıklı uyku alışkanlıkları geliştirmesine yardımcı olmak için uykuyu etkileyen temel özellikler:

  • Sosyo-duygusal faktörler: Çocuğun günlük bakımını kimin üstlendiği, gündüzlü bir hastaneye gidip gitmediği ve ebeveyn olarak değişmeye hazır olup olmadığı gibi faktörler önemlidir.
  • Gelişimsel faktörler: Önemli olan çocuğun nasıl geliştiği, erken doğum olup olmadığı, çocuğun davranışlarının ne olduğu, boşanmaktan korkmuyor mu, gelişim evrelerinden geçip geçmediğidir.
  • Çevresel koşullar: Oda koşulları (karanlık, ışık, ısı, ses, mobilya yerleşimi, elektronik ekipman) gibi koşullar önemlidir.

 

Çocuklara sağlıklı uyku alışkanlıkları kazandırmaya çalışırken, bunun genel olarak içerdiği tüm özellikleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Ancak o zaman uyku sorununun nedenini anlayabilir ve uygun bir çözüm bulabiliriz.

Çocuklar İçin Uyku Eğitimi Öğretimi Hangi Ayda Başlar?

Çocuğun gelişimine bağlı olarak 4-6 aydan sonra çocuklara uyku eğitimi verilmelidir. Uyku Danışmanlığı Eğitimi Sertifikası için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Uyku Danışmanlığı Eğitimi Sertifikası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Koçnet Akademi