Montessori eğitimi ile çocukların kendi yönettikleri etkinlikleri, yaşayarak öğrenmeyi ve işbirliğine dayalı oyunu temel alan bir eğitim sistemi amaçlanmaktadır. Çocuklar, Montessori eğitiminde, kendi öğrenimleri için yaratıcı seçimler yaparken, sınıf ve öğretmen ise yaşlarına uygun faaliyetler sunarak süreci yönlendirir. Dünyaya dair bilgiler keşfetmek ve kendi potansiyellerini geliştirmek için, çocuklar hem bireysel hem de gruplar halinde çalışırlar.
İlk altı yıl, bir çocuğun zihinsel gelişiminin en önemli dönemidir. Bilinçsiz öğrenmeden bilinçli öğrenme evresine geçilen bu yıllar dönüşü olmayan bir dönemi temsil eder. Bu yıllarda çocukların öğrenmek ve bilgiyi özümsemekte olağanüstü bir duyarlılıkları ve zihinsel güçleri vardır.
Montessori eğitimi, çocukların bu dönemini en verimli şekilde değerlendirmeyi hedefler. Eğitim metodunun temelinde çocuklara güvenmek, onlara birey olarak saygı duymak, kendi deneyimlerini kazanabilmeleri için belirli özgürlükleri uzman eğitimciler kontrolünde tanımak yatar. Bana kendi başıma yapmayı öğret! Montessori eğitiminin özünü teşkil etmektedir.
Öğretilmek istenenleri çocuklara soyut bir şekilde anlatmak ve ezberlemelerini beklemek yerine, öğrenmeyi somut ve eğlenceli bir hale getirmek çocukların gelişiminde büyük farklar yaratmaktadır.
Çocuklar en iyi oyun yoluyla öğrenirler. Montessori eğitim sistemi ile, her çocuğun öğrenme açısından belli yaşlarda farklı kritik dönemlerden geçtiğini ve bu dönemler gözlemlenerek doğru bir şekilde değerlendirildiği takdirde çocukların gelişimleri açısından büyük fırsatlara dönüştürülebilmektedir.
Bütün çocuklar onları teşvik eden bir şeyler bulduklarında ve kendi başlarına çalışma imkanına sahip olduklarında bir şeyleri başarmak ister. Serbest çalışma Montessori eğitiminin can alıcı noktasıdır. Çocuklar neyle ne kadar meşgul olmak istediklerine kendileri karar verirler. Kısacası öz disiplin, çocuklarda özgürlükten kaynaklanan sorumluluk duygusu olarak gelişir.
Montessori Eğitiminin kazanımları
- Çocuk, kendi bireysel beceri ve ilgi alanında kendi hızıyla gelişir.
- Dikkatini yoğunlaştırmayı öğrenir.
- Çalışma isteğini ve zevkini geliştirir.
- Üretken olur.
- Toplumsal bir varlık olur.
- Kaygılarını en doğru şekilde nasıl dışa vurabileceğini öğrenir.
- Öz güvenini ve sorumluluk duygusunu geliştirir.
- Disiplini içselleştirir.
- Bir problemi nasıl tanımlayacağını ve onu çözmek için nasıl çalışılacağını öğrenir.
- Kendisine ve başkalarına karşı saygı duyar.
Montessori Eğitmen Eğitimi Sertifika Programına katılmak için 0530 354 96 66 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir, yada aşağıda linki tıklayarak satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.