Bağımlılık pek çok etkenin bir araya gelerek oluşturduğu bir tablodur. Bir kişi doğuştan itibaren öğrenmeye ve dış dünyanın etkilerine açılmaya başlar. Tüm bu süreçte , maruz kaldığı durumlara karşı kendini korumak için bir yöntem geliştirmek zorundadır. Geliştirdiği bu baş etme yönteminin sağlıklı ya da sağlıksız oluşunu; yaşadığı ortam, ebeveyn tutumları, sosyokültürel çevresi yakından etkilemektedir. Bağımlılık Terapisi Eğitimi ise terapiste bağımlı kişinin bağımlılık yapan davranışlardan kaçınmasını ve bağımlılığın yol açtığı zarardan ve sosyal ortamdan kurtulmasını sağlamak için yöntemler öğretir.
Ebeveynlerin çocuklarına karşı sağlıksız tutumları, aile üyelerinden birinde madde bağımlılığı , tehlikeli arkadaş seçimi, başarısız bir okul hayatı ve toplumun madde bağımlılığına bakışı etkenlerdir. risk oluşturabilecek bir durumdur. Bu nedenle bağımlılık oluşum sürecinden bahsederken, bebeklik ve erken çocukluk döneminden itibaren bireye bakmak gerekir.
Bağımlılık Terapisi Eğitimi ile Terapist Olmak
Bağımlılık psikoterapisi, çocuklarda, ergenlerde ve yetişkinlerde bağımlılıkları ortadan kaldırmanın en başarılı yöntemlerinden biridir. Psikoterapi Eğitimleri Bağımlılık Terapisi Eğitimi daha çok, psikolog, psikoterapist, aile danışmanlarına yönelik hazırlanmış kaliteli bir eğitim programıdır.
Bağımlılığın belirtileri nelerdir?
- Tolerans geliştirme: Kişinin aldığı madde miktarını giderek arttırması, sarhoşluk ya da maddenin sağladığı diğer etkiye ulaşması için daha fazla kullanmak zorunda kalmasıdır.
- Yoksunluk belirtileri: kişi maddeyi kullanmayı bıraktığında, maddeye geri dönmek için ya fiziksel olarak ya da psikolojik olarak rahatsız olur.
- Günlük işi aksatmak, işten ayrılmak – aile ile vakit geçirememek
- Maddeyi kullanmaya başladıktan sonra duramamak .
- Fiziksel ya da ruhsal sağlığı kötüleşse bile kullanmaya devam etmek.
Bağımlılık tedavisinde nasıl yöntemler kullanılmaktadır?
Bağımlılığın tedavisinde, detoksifikasyon dönemi boyunca kişilere ilaç desteği sağlanır. Ancak ilaç kullanımı yani arınma dönemi herkes için uygulanmak zorunda değildir. Başvurduğunuz uzman ‘arınmanın’ gerekli olup olmadığına karar verecektir. İlaç tedavisi dışında; bireysel terapiler uygulanmakta, kişi bir psikiyatrist ya da bağımlılık terapisti olan bir psikolog tarafından bireysel görüşmelerle tedaviye alınır.
Nasıl Bağımlılık Terapisi Eğitimi Alabilirim?
Bağımlılık, günümüzde birçok farklı alanda insan sağlığını olumsuz yönde etkiler. Davranış değişiklikleri, kendini kontrol edememe , stres, hayattan zevk alamama ve diğer birçok psikolojik sorun hayatı daha zor hale getirir. Bu sebepten dolayı bağımlı olan bireylere yardımcı olabilmek adına onları bu durumdan kurtarabilmek için bağımlılık danışmanlığı sertifikasına sahip olmak ve hayat tarzlarını yeni baştan şekillendirmek için kurs seanslarına katılım sağlanır. Bağımlılık danışmanlığı sertifikası için merkezlerden profesyonel destek alınması gerekmektedir.
Koç Net Akademi olarak 12 yıllık deneyimimiz kaliteli eğitimlerimiz ve uzman eğitmenlerimiz ile Bağımlılık Terapisi Eğitimi’ni sizlere sunmaktayız. Üniversite onaylı sertifikanız için eğitim danışmanlarımıza ulaşmayı unutmayın.
Koç Net Akademi sitemiz üzerinden Bağımlılık Terapisi Eğitimi Sertifika Programına Katılmak için Hemen Ara... 0530 354 96 66 yada aşağıda yer alan linke tıklayıp eğitimi dahil olabilirsiniz.