Disleksi rahatsızlığı kendini kolayca belli eden bir rahatsızlık türü değildir. Çocukların okuma yazmaya başladığında ortaya çıkan okuma ve okumayı anlamada zorluk çekilmesi ile anlaşılan bir rahatsızlık türüdür. Herhangi bir duyma, görme engeli olmayan biri eğer okuma yazmada zorluk çekiyor ise ilk akla gelen durumun disleksi olması gerekmektedir. 1881 yılında tanımlanan bu rahatsızlık Dünya Nöroloji Federasyonu tarafından öğrenme güçlüğü ile kendini gösteren bir bozukluk olarak tanımlamaktadır. Disleksi Eğitmenlik Eğitimi akıcı okuma bozukluğu ve okuduğunu anlama ile ilgili sorunun ortaya çıkması ile oluşan bir nöroloji temelli öğrenme güçlüğüdür. Disleksinin temelinde sesleri farkketme, çözümleme, harfe dönüştürme işitsel kısa kısa süreli bellek ve hızlı isimlendirme sorunları vardır.
Disleksi Eğitmenlik Eğitimi zihinsel bir yetersizlik değildir ve zeka ile de bir bağlantısı yoktur. Aynı zaman da zeka düzeyi yüksek olan çocuklarda dahi görülebilen bir rahatsızlıktır. Disleksi doğuştan gelen ve travmaya bağlı disleksi olarak ikiye ayrılır. Disleksinin tedavi ve nedeni bilinmemektedir. Bundan dolayı eğer çocuğunuz disleksi ise neden disleksi olduğuna takılmayıp bu süreçten sonra nasıl bir yol izlenilmesi gerektiğini araştırmalısınız. Disleksi Eğitmenlik Eğitimi ile kursiyerlere öncelikle disleksinin ne olduğunu belirtilerinin neler olduğunu ve bu aşamada ailenin nasıl bir yol izleyeceğini anlatan bir eğitim alacaklar. Çocuklarda disleksi olduğunu anlamak okul öncesinde güçtür. Okula başladığı sıra da konuşma da gecikme, yeni sözcükleri yavaş öğrenme, kafiyeli sözcükleri öğrenme de güçlük, harfleri tanımada güçlük çekmeleri disleksinin işaretidir. Disleksi bir hastalık değildir. Ve herhangi bir tedavisi de yoktur.
Disleksi Belirtileri Nelerdir
- Okumayı öğrenirken yada okumada zorluk yaşama
- Okuma hızının beklenenin altında olması
- Bozuk yazma, yazarken harf atlama ve yazarken zorlanma
- Okurken harf atlama yada kelimeleri değiştirerek okuma
- Harfleri karıştırma, rakamları ters yazma yada ayırt edememe
- Okuduğunu anlama ve anlatmada zorlanma
- Sıralı ezber gerektiren konuları ezberlemekte güçlük çekme
- Çarpım tablosunu ezberlerken veya ritmik sayarken zorlanma
- Renkleri karıştırma
- Sağı solu ayırt etmekte zorlanma
- Kendini, bir konu hakkındaki fikrini iyi ifade etmekte zorlanma
- Toplama ve çıkarma işaretini karıştırma
- Ayakkabılarını bağlama gibi motor becerilerde zorlanma
Sizlerde Disleksi Eğitmenlik Sertifikası programımıza dahil olarak sertifika sahibi olabilirsiniz…
Disleksi Eğitmenlik Sertifikası Programı hakkında detaylı bilgi almak için 0530 354 96 66 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz…