Disleksi tanısı genellikle okul çağındaki çocuklara konabileceğinden eğitimciler bazen eğitimsel sağaltımda güçlüklerle karşılaşabilmektedirler. Okul ve aile çocuktan iki satır arasında düzgün, okunaklı üstelik el yazısı kurallarına uygun yazı yazmasını beklerken, ana okulu öyküsüne bakıldığında bir labirentin çıkış yolunu çizemediğini, noktaları birleştirme, bir şeklin içini sınırlı boyama gibi etkinliklerde sabır gösteremediğini, kalem kontrolü, kağıt katlama, yırtma, yapıştırma makas kullanma gibi etkinliklerde ise yardım aldığını öğrenmekteyiz. Yine çocuktan problem çözmesi beklenirken onun henüz uzaklık, ağırlık, zaman, boyut, sayı, şekil gibi kavramlarla boğuştuğu fark edilmektedir.
Disleksi, kelime kullanımında yaşanan zorluk anlamına gelir. Doğuştan gelen bir öğrenme bozukluğu olan disleksi, okuma ve yazma çağında dikkat çeker ve ortaya çıkar. Dislektik çocuklar, yaşıtlarına göre daha geç okur ve yazarlar. Kelimeleri doğru telaffuz edemezler ve kelime kapasiteleri de düşüktür. Nörolojik kökenli bir bozukluk olan disleksi, doğuştan beynin sol yarım küresindeki dil kullanımıyla ilgili bölümlerdeki farklılaşmayla kendini gösteriyor. Okuma, yazma ve telaffuz edebilme yeteneklerinde görülen bozulmayla ortaya çıkıyor. Dislektik kişilerin beyni, bilgiyi farklı olarak işliyor. Bu durum, okuma, yazma, sıralama yapma ve bilgiyi organize etme konularında çeşitli sorunları beraberinde getiriyor.
Disleksi Eğitmenliği Eğitimimiz ile okul öncesi dönemde sıkıntıları olan çocuk profesyonel bir destek aldığında bir çok şeyi aşmış olarak okula başlama şansı bulabilir. En azından sınıf arkadaşları okuma-yazma aşamasındayken, disleksi riski taşıyan çocuğumuz geçmişteki hesapları kapatmakla uğraşmasın istiyoruz.
Disleksi Eğitmenliği Sertifika Programı Amaçları
- En uygun disleksi eğitmenliği eğitimi ile okumayı öğrenirken yada okumada zorluk yaşama
- Okuma hızının beklenenin altında olması
- Bozuk yazma, yazarken harf atlama ve yazarken zorlanma
- Okurken harf atlama yada kelimeleri değiştirerek okuma
- Harfleri karıştırma, rakamları ters yazma yada ayırt edememe
- Disleksi Eğitmenliği Eğitimi ile okuduğunu anlama ve anlatmada zorlanma
- Sıralı ezber gerektiren konuları ezberlemekte güçlük çekme
- Çarpım tablosunu ezberlerken veya ritmik sayarken zorlanma
- Renkleri karıştırma
- Sağı solu ayırt etmekte zorlanma
- En uygun disleksi eğitmenliği eğitimi ile kendini, bir konu hakkındaki fikrini iyi ifade etmekte zorlanma
- Toplama ve çıkarma işaretini karıştırma
- Ayakkabılarını bağlama gibi motor becerilerde zorlanma vb. gibi Disleksi belirtilerinin erken teşhisi ve tedavisi için uzman personellerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır..
Disleksi Eğitmenliği Eğitimine katılan uzmanların öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin tanılanması, sınıfta alınacak tedbirler, etkili öğretimsel düzenlemeler, akıcı okuma, okuduğunu anlama, çalışma becerileri hakkında bilgilendirmek ve bu stratejilerin uygulanması konusunda yeterlik kazanmaları hedeflenmektedir.
Disleksi Eğitmenliği Sertifikası programına katılmak için 0530 354 96 66 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir ya da yada aşağıdaki eğitim linkimize tıklayarak eğitime dahil olabilirsiniz.