aile danışmanlığı eğitimi

Aile Danışmanlığı Eğitimi Nereden Alınır? Yorum Yap

Aile Danışmanlığı Eğitimi ile aile toplumu oluşturan en önemli etkenlerden birisinin olduğu vurgulanmıştır. Soyut bir kavram olsa da kendi başına canlı bir kurumdur. Aile içerisinde zaman zaman oluşan çatışmalar ve bu çatışmalardan kaynaklanan sorunlar olabilir, bu konuda aile bireylerinin yapması gereken birbirlerine karşı saygılarını yitirmemeleridir. Aralarındaki sorunları çözümleyemedikleri noktalarda aile danışmanlarına başvurarak daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirler. Her ailenin mutlaka ufak da olsa sorunları vardır, önemli olan sorunların aile bireylerini ya da aile temelini sarsmasına engel olabilmektir. Sağlıklı bir aileden yetişen ve yaşayan bir fert hangi toplumda olursa olsun kolaylıkla ortama uyum sağlamaktır.

Huzurlu, mutlu ve özelikle de birbirlerine saygılı bir aile de yetişen bireylerin hayata ve çevresine aynı değerde yaklaşırlar. Sevgi, huzur, mutluluk ve saygı paylaştıkça çoğalır çoğaldıkça toplumun birbirlerine karşı olan bakışları da güzelleşir. Kendi içerisinde sorunlara çözüm bulamayan aile bireyleri mutlaka aile danışmanlarından destek almalıdırlar. Aile Danışmanlığı Eğitimi ile aile bireylerine kalıcı çözüm bulmalarını sağlar onlara sorunları ile baş etme yollarını sunarlar.

Aile Danışmanlarının Sorumlulukları

Aile Danışmanlığı Eğitimi ile aile danışmanları öncelikle sorun yaşayan aile bireylerini bir araya toplamalıdır.

  • Terapiye başlamadan önce hangi konuların ele alınacağını belirlemek ve bunun üzerinden aile bireyleri ile konuşmalıdır.
  • Aile danışmanları ailelere uyguladığı belli başlı testle ile ya da görüşme yolu ile aile bireylerini gözlemleyerek onlar hakkında bilgi toplamak
  • Aile bireylerinin boşanma, çocuk yetiştirme, ev yönetimi ve finansal zorluklar gibi konularda bireyleri bilgilendirmek.
  • Danışanlarını ilaç, psikiyatri ve adli yardım gerektiren durumlar da kendisi müdahale etmez gerekli uzmanlara yönlendirmesini yapar.
  • Aile bireylerinin sorunlarına yapıcı bir şekilde ele almak için çeşitli stratejiler belirleyerek bazı konularda bireyleri teşvik etmek.
  • Danışanları ile ilgili ilerleme notlarını, faaliyetleri ve önerileri içeren dosyaları saklamak.
  • Bireysel olarak gelişen vakaları tespit ederek diğer danışman ve uzmanlarla görüşme sağlar.
  • Çocuk danışanların vakalarında örneğin tutuklama, gözaltına alınma gibi durumlar da mahkemelerde tavsiyelerde bulunmak için çeşitli kurumlarla iletişime geçebilir.
  • Madde bağımlılığı olan danışanlarına tedavi hizmeti sunmak.
  • Boşanmak isteyen ebeveynlerin velayet durumlarında mahkemenin kararları doğrultusunda düşüncelerini söylemek ve analizlerini mahkeme heyeti ile paylaşmak.

Sizlerde Aile Danışmanlığı Sertifikası programımıza dahil olarak sertifika sahibi olabilirsiniz…

Aile Danışmanlığı Sertifikası Programı hakkında detaylı bilgi almak için 0530 354 96 66 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz…

Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifikası 480 Saat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Koçnet Akademi
Alışveriş Sepeti0
There are no products in the cart!
Alışverişe Devam Et
0