akıl zeka oyunları eğitimi sertifikası

Akıl Zeka Oyunlarının Okul Öncesi Çocuklara Etkileri Yorum Yap

    Akıl ve zeka oyunlarının mutlaka kuralları ve bir stratejisi vardır. Bir kültüre, dile, ırka bağlı olmaksızın ipuçlarının yardımıyla akıl yürütülerek çözülen problemlere akıl zeka oyunları denir. Bu oyunlar eğlendirici, eğitici, geliştirici materyallerdir.

Çocuğun beyin gelişiminin en yoğun olduğu dönem okul öncesi dönemidir. 0-6 yaş arasını kapsayan dönemde beyin gelişimi çocuğun bilişsel, dil, motor, sosyal ve duygusal gelişimi için güçlü bir zemin oluşturur. Bu zemini de daha sağlam hale getirmek için akıl zeka oyunları ile çocuğunuza yardımcı olabilirsiniz. Okul öncesi dönem çocukların beyin gelişiminin en yoğun yaşandığı, hayatı öğrenme dönemdir. 
Çocukların bilişsel, duygusal, fiziksel gelişiminin en hızlı yaşandığı okul öncesi dönemde zeka ve akıl oyunlarının çocukların gelişimine olumlu etkileri bulunmaktadır.

Çocuk oyunla sosyalleşir ve topluma uyum sağlar. Hayata atılmadan önce iyiyi, kötüyü, doğruyu, yanlışı, başarı ve başarısızlığı oyunla deneyimler. Çocuk, oyun oynarken karar verme, hafızada tutma, stratejik düşünme, gözlem yapabilme, akıl yürütme, problem çözme, kavrama, uygulama, analiz-sentez ve değerlendirme gibi zihinsel becerilerini de geliştirme imkanı bulur. Yapılan araştırmalar, oyun yoluyla öğrenen çocuklarda uzun vadeli başarı için kritik olan sosyal ve duygusal becerilerin geliştiğini göstermiştir.

Akıl zeka oyunları çocukların bilgi ve beceri gelişimlerini ortaya çıkaran üç alanı aktife etmektedir.

  • Bilişsel (zihinsel aktivite): Çocukların sayı, şekil, renk gibi kavram bilgileri edinme, gruplama, sıralama, uygulama, analiz, sentez ve değerlendirme becerini geliştirerek zihni aktif ve zinde tutar, planlı davranma, çok yönlü düşünmeyi sağlar. Pek çok oyun odaklanma ve konsantrasyonu gerektirdiği için günümüz çocuklarının temel problemi olan odaklanamama sorununu da bertaraf eder.
  • Duyuşsal  (duygusal aktivite): Rakip ve grup oyunlarında sosyalleşme, özgüven, kurallara uyum, değerlere saygı, sabır, iletişim becerilerini geliştirerek toplum içinde sorumluluk alan, kendini iyi ifade eden, uyumlu, hayatta yenilmenin de kazanmanın da var olduğunu bilen, başarısızlık karşısında yılmaz mücadeleye devam ederler.
  • Psikomotor (fiziksel aktivite):  El-göz koordinasyonu, dikkat, denge, tepki hızı becerilerini geliştirir. Çocuktaki potansiyeli geliştirir. İyi bir doktor yada sanatçı olabilirler.

Bireylerin öğrenme biçimlerini bilmek bir çok avantajı da beraberinde getirmektedir. Deneyimleyerek mi? , izleyerek mi?, okuyarak mı? öğrendiğimizi akıl zeka oyunları ile ne kadar erken fark edersek başarılı, mutlu bir birey olma ihtimalimiz de o kadar artar.

Akıl Zeka Oyunları Eğitimi Sertifika Programına katılmak için 0530 354 96 66 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz. Ya da aşağıda linki tıklayarak satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Keyifli eğitimler dileriz…

Akıl Zeka Oyunları Eğitimi Sertifikası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Koçnet Akademi