oyun terapisi eğitimi sertifikası

Oyun Terapisi Eğitimi Örnek Çözümler Yorum Yap

     Oyun terapisi psikoterapiye ihtiyacı olan yaklaşık 4 ila 12 yaş aralığındaki çocuklarda uygulanır. Çocuğunuzun muhtemel bir sorunu olabileceğini işaret eden durumları tanımlayabilmek için çocuğun terapi odasında, terapi materyalleri kullanarak bilgilerinin toplanması gerekir. Muhtemel sorunları oluşturan sorunları özetle açıklayalım. 

Öğretmenin sorduğu soruları doğru cevabı verememekten korkan çocuk derste  söz almaktan çekinip köşede oturması ve kendini mutsuz hissetmesi

Oyun oynarken çabuk sinirlenen çocukla arkadaşları oynamak istememesi ve çocuğun kendisini yalnız hissetmesi

Kardeşi olmayan bir çocuğun kardeşi olduğunda anne babanın kendisiyle ilgilenmemesini kardeşine bağlaması ve oyuncaklarını kardeşinin kullanması nedeniyle mutsuz hissetmesi

Duygu ve düşüncelerini doğru ifade edemeyen bir çocuğun anne ve babasının kendisini anlamadığı, yanlış anlaşıldığı hissi ile üzgün ve yalnız hissetmesi

Çocuklarda bu muhtemel sorunlardan herhangi birinin olması iletişim güçlüğü çektiğin anlamına gelir. İletişim güçlüğü çeken çocuklar bu duygularını ağlama, şiddet uygulama, yalnız kalma isteği gibi dışa vurum duygularla ifade eder. Çocukların bu duyguları yaşama nedenlerinin tespiti ve çözümleri oyun terapisi uygulayan terapistlerle mümkündür. Çocuk terapisti çocukların güçlük yaşadıkları durumlarla ilgili duygu, düşünce ve endişelerini anlamaları konusunda yardımcı olurlar.

Oyun Terapisi Eğitimine Ulaşmak Bir Tık Kadar Uzaktadır.

Oyun terapisti oyun odasına aldığı çocuğa önceden seçtiği oyun, oyuncak, resim malzemeleri vb. materyalleri sunar. Çocuk bu materyallerle oyun kurarken terapist dinler,izler, anlar ve terapist izlenimlerinden çocuğun duygularını ve endişelerini anlamaya çalışır. Çocuğunda kendi duygu ve endişeleri anlamasına yardımcı olur. Böylece çocuk yaşadığı güçlükleri anladıkça sorunların karşısında kendini daha güçlü hissetmesi sağlanacaktır.

     Oyun terapisi eğitimi ile çocukların oynaması, resim yapması, ve konuşması ve bunlara bağlı olarak çocukların kendini heyecanlı, meraklı, düşünceli, bazen üzgün, bazen kızgın, bazen mutlu ve daha birçok farklı şekilde hissetmesi gözlenmektedir. Bu duyguların artışı ile çocuğun dağ gibi problemleri küçülmeye başlar. Böylece çocuk kendini çok daha iyi hissetmesini sağlar.

Oyun Terapisi Eğitimi Sertifika Programına katılmak için 0530 354 96 66 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz. Ya da aşağıda linki tıklayarak satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Keyifli eğitimler dileriz…

Oyun Terapisi Eğitimi Sertifika Programı

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Koçnet Akademi
Alışveriş Sepeti0
There are no products in the cart!
Alışverişe Devam Et
0