Oyun, hayal gücü ile iç dünyasının ifadesi arasında bir köprüdür, çocuğun hayata hazırlanmasının bir nevi ön çalışmasıdır. Oyun terapisi ile temel ihtiyaçlar, sevgi ve nefret, saldırganlık ve birçok davranışın altında yatan nedenler öğrenilebilir, çocukların duygusal dünyası anlaşılabilir ve sorunları çözülebilir. Uygulayıcı ile bu amaçlar yerine getirilir. Bu alanda uygulayıcı olmak için Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi’nin tamamlanması gerekmektedir. Eğitim sonucunda alınan sertifika ile uygulayıcılık yetkisi kazanılır.
Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi’nin Amacı
Eğitimin temel amacı Oyun Terapisi ile ilgili teorik bilgi ve becerileri kazanmanın yanında terapötik araç olarak oyun terapisi yöntemlerini kullanabilme ile ilgili bilgi ve becerileri kazanmaktır. Eğitim sürecinde katılımcılara oyun terapisinin terapötik bir araç olarak kullanılması hakkında temel bilgiler ve kuramsal yaklaşımlar aktarılmakta, uygulama becerilerini geliştirmek amacıyla canlı ders destekleri sağlanmaktır.
Oyun Terapistleri Nerede Çalışabilir ?
Özellikle çocuk psikologlarına yardım konusunda kendilerine büyük görev düşmektedir. Oyun terapisi uzmanları kreşlerde, çocuk bakım evlerinde, sosyal hizmetlerde, anaokullarında ilkokullarda, psikiyatri hastaneleri ve kliniklerinde çalışma imkanına sahiptir.
Oyun Terapistleri Ne İş Yapar ?
2,5 ila 12 yaş arası çocuklara uygulanabilen oyun terapisi ; çocuklarda var olan travmaları, depresyonu, kaygı ve takıntıları, eğer yaşadıysa cinsel istismarı, tuvaletini kaçırma problemini, uyku ve beslenme problemlerini, duygusal olarak bozuklukları ve düşünce sıkıntılarını ortaya çıkartabilen en başarılı psikoterapik yöntemdir. Bu sayede çocukların iç dünyalarıyla birlikte bir terapötik süreç geçirilir ve karşılaştıkları sorunların üstesinden gelebilmeleri için bir destek süreci başlar. Bu süreci alanında uzmanlaşmış ve Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi almış biri ile ilerletmekte fayda vardır.
Oyun terapisine ihtiyaç duyulan birçok durum vardır. Başlıklar halinde özetlersek; uyku ve yeme bozuklukları, kardeşe olan kıskançlıklar, kaygı ve takıntı problemleri, erken yaşta girilen depresyon, korku durumları, agresif davranış sürekliliği, taciz psikozu, ölüm ya da boşanma durumlarında yaşanan süreçler, hiperaktiflik, ağır hastalık süreci, şiddete maruz kalmanın yarattığı travma, özgüvensizlik ve sosyal beceri bozukluğu gibi konularda terapi alınarak profesyonel bir şekilde bu sorunların çözülmesi amaçlanır.
Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi’ni Koç Net Akademi olarak sizlere sunmaktayız. Deneyimli uzman kadromuz ve üniversite onaylı sertifikamız ile size bu alanda uygulayıcı olabilme imkanı sağlamaktayız. Canlı ders destekli dersleriniz ve üniversite onaylı sertifikanız için eğitim danışanlarımızı arayabilirsiniz.
Koç Net Akademi sitemiz üzerinden Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi Sertifika Programına Katılmak için Hemen Ara... 0530 354 96 66 yada aşağıda yer alan linke tıklayıp eğitimi dahil olabilirsiniz.