Robotik Kodlama Eğitimi ve Geleceği Yorum Yap

Dünyada ve ülkemizde endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm teknoloji alanında yaşanan gelişmeler, robot dünyasını da etkileyerek önemli adımlar atılmasını sağlamıştır. Robotlara yönelik yapılan bu gelişmeler, robotik ve kodlamanın önemini daha belirgin bir şekilde ortaya çıkarmıştır. Kodlama ile beraber çocukların problem çözme becerileri, yeni fikirler üretmeye yönelik becerileri, işlerin ve projelerin planlanması ve takım olarak çalışabilme becerileri ciddi anlamda gelişmektedir. Tüm bu becerilerin gelişmesi sayesinde de çocukların zihinleri, kodlamaya daha aşina olmaktadır ve günümüzün ihtiyaçlarını da yazılıma çevirme konusunda gelişmektedir.

Günümüzdeki endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm teknolojileri düşünüldüğünde hemen hemen hepsinde yazılım ve robotik kullanılmaya başlanmıştır. Bu da bizlere göstermektedir ki; gelecekteki iş alanları bu yönde genişleyecek ve bu alanlarda kendini geliştirmiş kişilere daha çok ihtiyaç duyulacaktır. Ayrıca kişilerin bu tarz teknolojileri kullanabilmeleri için kodlama mantığını bilmeleri her daim yararlarına olacaktır.

Değişen teknolojiyle beraber bilgisayar bilgisinin önemi hızla artıyor. Teknoloji sektöründe kullanılan birçok uygulama bilgisayar temelli çalıştığı için teknoloji sektörü ile bilgisayar bilimlerini ayrı ayrı ele almak artık mümkün değil. Önümüzdeki yıllarda özellikle sanayide kullanılan pek çok aracın bilgisayarlar aracılığıyla yönetileceğini düşündüğümüzde, bilgisayarla doğrudan ilişkili yüzlerce yeni mesleğin ortaya çıkması bekleniyor.

Bu sebeple bilgisayar bilimlerinin her adımında bulunan kodlamanın önemi son yıllarda tüm dünyada hızla artıyor. Kodlama eğitimi, ilk olarak problem çözümü ve analiz gerektirdiğinden öğrencilere problemlere çok yönlü çözümler sunmak, sistematik düşünmek, olayları ilişkilendirmek, farklı ve yaratıcı düşünmek, takım çalışması yapabilme, eleştirel düşünebilme gibi özellikler kazandırılması gerekiyor.

Robotik ve Kodlama Eğitimine Hemen Sahip Ol…

Robotik kodlama, günümüzde çocuklara yönelik eğitim olarak da verilmeye başlanmış ve geleceğin teknolojilerinin üretilmesini sağlayacak olan bir alandır. Çocukların robotik kodlama ile tanışması ile beraber robotik alanda da aktif olmaları sağlanmaktadır. Robotlara yönelik kodlama yapılarak teknoloji üretilmesinin sağlanması, çocukların erken yaşta vizyonlarının ve zihinlerinin bu yönde gelişmesini de sağlamaktadır.

Robotik ve kodlama çocuklar için oyuncakla başlamaktadır. Oyuncaklar, çocukların doğumunda itibaren gelişmelerinde önemli rol oynamaktadır. Kodlama ve robotik konusunda da çocukların becerilerine uygun olarak tasarlanan oyuncaklar, onların bu alanlarla çocuk yaşta tanışmalarını sağlamaktadır. Özel olarak tasarlanmış bu oyuncakları kullanarak, oyuncaklara komut vermeyi öğrenmektedirler. Bu komutların bir araya gelmesiyle beraber robotlara bazı işleri yaptırmaya başlamaları, kodlamanın temelinde yer alan prensiplerle erken yaşta tanışmalarını sağlamaktadır. Ayrıca bazı mobil uygulamalarla, oyun oynar gibi kodlama öğrenebilmektedirler. Çocukların erken yaşta edindikleri bu bilgi ve beceriler, ilerisi için onların kodlama konusunda daha verimli bir zihin ve beceri edinmelerini sağlar. Bu sayede de mevcut teknolojinin daha ileri seviyelere taşınmasında etkili bir rol oynarlar.

Çocukların 10 yaşına kadar oyuncak ve alternatif yöntemlerle kodlama ve robotik ile tanıştırılması, 10 yaşından itibaren kodlamayı yazılım dili kullanarak uygulamalarını kolaylaştırmaktadır. Kodlama mantığına uygun bir şekilde gelişmiş olan zihinleri sayesinde çevresini ve kişileri daha iyi gözlemleyerek ihtiyaçları ve düşünceleri öngörebilirler. Bu sayede de gereksinimleri belirleyip yeni projeler üretmeye, yönetmeye ve uygulamaya başlayabilirler.

Robotik ve Kodlama Eğitimi Sertifika Programına katılmak için 0530 354 96 66 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz. Ya da aşağıda linki tıklayarak satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Robotik ve Kodlama Eğitimi Sertifika Programı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Koçnet Akademi
Alışveriş Sepeti0
There are no products in the cart!
Alışverişe Devam Et
0