Robotik ve Kodlama Eğitimine Genel Bakış Yorum Yap

Robotik ve kodlama eğitimine genel olarak ilgimizi artırmak, önemini kavramak tanımlarını iyi anlamaktan geçmektedir.

Kodlama belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen işlemlerin bütünü programlama anlamına gelir. Kodlama bilgisayara ya da elektronik devre ve mekanik sistemlerden oluşan düzeneklere bir işlemi yaptırmak için yazılan komutlar dizisinin bütünü veya bir kısmı olarak tanımlanır. Kodlama dilleri temelde aynı mantıkta olsa da ihtiyaca göre kodlama dilleri farklılaşmaktadır. Dünyada en popüler programlama dilleri Java, Python, C, C#, Javascript, PHP, Visual Basic dir.

Birçok mühendislik dalının ortak çalışma alanı olan robot teknolojileriyle ilgilenen bilim dalı robotik, robotun belirlenen işlemleri yerine getirmesi için programlanması ise robotik kodlama denir. 

Microsoft’un sahibi ve dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates 13 yaşında, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, 9 yaşında kodlamayı öğrenmesi, Tesla ve SpaceX kurucusu Elon Musk ilk bilgisayar oyununu (Blastar) 12 yaşında geliştirmesi, İngiltere’de 2014’ten beri 5 yaşından itibaren kodlama eğitimi verilmesi ve pek çok daha ayrıntının robotik ve kodlamayla alakası robotik ve kodlamanın önemini ve gerekliliğini artırmaktadır.

Robotik ve kodlama eğitimi ile bilgisayarla üretim yapmayı, kendilerini ifade etmeyi, problemleri çözmeyi ve projeler tasarlamayı öğrenebilmenin yanı sıra akademik başarı için temel oluşturan sıralama becerileri geliştirebilmektedir. Matematik ve dili, anlamlı ve motive edici bir bağlamda kullanabilme; algoritma kurma ve kurulan algoritmayı kodlama, hesaplamalı düşünme temelinde analitik düşünebilme; programlı ve değişkenleri dikkate alarak işlemler yapabilme, problemler için en kısa yoldan çözüme ulaşma, olaylara ve problemlere farklı bakış açılarıyla bakabilme robotik ve kodlamanın kazanımlarından bazılarıdır. 

Robotik ve kodlama eğitimi

İşbirlikli yaratıcılık; Çocuklara kendilerini farklı bir şekilde yenilemek, icat etmek ve ifade etmek için farklı bir bakış açısı sunar. Hata yaptıklarında bile öğrenirler. Çocuklara kodlama yaparken yaratıcılığa teşvik eder. 

Multidisiplin; Öğrencilerin matematik ve fen kavramlarını bağlam temelli kullanmasını gerektirir. Göstermeleri gereken beceriler arasında söz dizimi, noktalama işaretleri, neden sonuç ilişkisi, çarpma, açıların ölçümü, koordinatlar, şartlar, elektronik devre ve çok daha fazlası yer alır.

İletişim; Mantıksal iletişimi öğretir, hem sözel hem de yazılı becerileri güçlendirir. İki kişi arasında iletişim kurmak yerine, bir kişi ile bir cihaz arasında iletişim kuruyoruz. Kullandığımız programlama dili, bilgisayara ne yapmak istediğimizi söyleme biçimidir.

Eğlenerek öğrenme; Çocuklar eğlenerek daha hızlı öğrenmelerini sağlar. 

Robotik ve Kodlama Eğitimi Sertifika Programına katılmak için 0530 354 96 66 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz. Ya da aşağıda linki tıklayarak satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Robotik ve Kodlama Eğitimi Sertifika Programı

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Koçnet Akademi
Alışveriş Sepeti0
There are no products in the cart!
Alışverişe Devam Et
0