Günümüzde eğitim hayatı boyunca öğretmenlerin rehberlik süreci boyunca konuları amaç edinerek çocuklara bilgi aktarmayı değil, çocukların gelişim özelliklerini, isteklerini, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda onlara bilgiyi keşfetme, anlama ve uygulama olanağı vermeyi, neden- sonuç ilişkisi kurabilmeyi, problem çözme becerilerini geliştirmeyi, iyi bir gözlemci olabilmeyi, duygu ve düşüncelerini çeşitli yollarla ifade edebilmeyi, gurupla çalışabilmeyi, yaratıcı ve estetik bir bakış açısı kazandırmayı sağlamaktadır. Yaratıcı Drama Eğitimi ile çocuklar da hedeflenen bu davranış biçimlerinin ve becerilerinin yaşayarak kazandırılması sağlanmaktadır.
Yaratıcı Drama Eğitiminde rolün böyle olmalı böyle oynamalısın gibi zorunluluklarla karşılaşılmadığı için çocuklar daha özgür ve rahat hareket ederler. Bundan dolayı çocukların potansiyelini keşfetmede eleştirilme kaygısı, başarı beklentisi olmadan kendilerini özgürce ve rahatça ortaya atabilirler. Çocuklarda yaratıcı drama eğitimine erken yaşta başlamak çocuğun kendini ifade edebilmesi , senaryo oluşturması ve yaşıtları ile daha rahat iletişim kurabilmesini sağlamaktadır. Ayrıca çocukların duygusal gelişimine de katkıda bulunma açısından son derece önemli olan eğitimlerden bir tanesidir. Bir çocuğun yaratıcı drama eğitiminden verim alabilmesi için kendi kendine yetebilen ve konuşma becerisi gelişmiş olması çocuk açısından önem arz etmektedir.
Drama eğitimi alan bir çocuk aynı zaman da doğaçlama nasıl yapılır ve bunu normal yaşantısında hangi anlarda kullanması gerektiğini öğrenir. Doğaçlama bir nevi kişinin anlık reflekslerinden gelişen bir olgudur. Ve bunu çocukların üzerinde görmek onlara fazlasıyla büyük değer kazandıracaktır. Çocukların oyun alanlarının kısıtlanması ile beraberinde gelişen sorunlar çocuğun içine kapanmasına ya da kendini ifade edememesine neden olmaktadır. Kendi dünyasına çekilerek grup çalışmasının, kendi yaşıtları ile nasıl iletişim kurması gerektiği konusunda sıkıntı yaşamaktadırlar. Tüm bu sorunların ortadan kalkması ve çocukların kendilerini her alanda rahat ifade edebilecekleri ve öz güvenleri yüksek nesiller yetiştirmenin en etkili yollarından birisidir yaratıcı drama eğitimi.
Yaratıcı Drama Eğitimini Kimler Verebilir?
- Yaratıcı Drama Sertifikası alan psikologlar verebilir
- Psikolojik danışmanlar
- Yaratıcı Drama Sertifikası alan aile danışmanları, sosyologlar
- Yaratıcı Drama Sertifikası alan çocuk gelişimciler
- Özel eğitimciler
- Okul öncesi öğretmenleri
- Sınıf öğretmenleri
- Yaratıcı Drama Sertifikası alan branş öğretmenleri
- Bu alana ilgi duyan ve yaratıcı drama sertifikası alan her birey eğitim verebilir
Sizlerde Online Yaratıcı Drama Eğitimi Programımıza katılarak hayallerinizi gerçekleştirebilir, Yaratıcı Drama Sertifikası sahibi olabilirsiniz…
Online Yaratıcı Drama Eğitimi Sertifika Programı hakkında detaylı bilgi almak için 0530 354 96 66 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz..